četrtek, 17. april 2014

Family time ali mami, očka in Alja v Madridu

Torej dragi moji! Se opravičujem, da vas nisem več obveščala o dogodkih ampak je bil kar tempo. Sprotnega dela je veliko ampak upam, da se bo obrestoval pri končni oceni. Vem, da vas večina misli Španija- fax je čist izi, same 10-ke na koncu, sama žurka... Drekec. To sploh ni res. Carlos III de Madrid je med najboljšimi univerzami v Španiji, če ne celo najboljša, velik ugled pa ima tudi po celotni Evropi in širnem svetu (Hvala Google za te informacije). Včasih bi bilo bolje, če bi se prej pozanimala kam grem, glede na to, da sm hotla neki malo bolj na izi, kot pa doma. 

Ko so se kolokviji zaključili, vse seminarske so bile oddane in se je vse skupaj malo umirilo sem zvečer pičila na letališče po mami, očija in Aljo. Bil je čas za objemčke, poljubčke in pa prvo skupno pivo po treh mesecih!:)

Torej priznati moram, da sem zaljubljena v Madrid in to ljubezen sem hotela deliti z njimi vso že prvi dan. To je bil ogled in pol!:D Začeli smo z zajterkom v La Rollerie, nadaljevali do Plaze Mayor, šli na tržnico San Miguel, si ogledali kripto in katedralo nad njo (moja draga, dobro izučena restavratorka me je opomnila, da je v katedrali tudi delo slovenskega umetnika Rupnika in sicer v eni od stranskih kapel), in šli mimo palače saj je vredna ogleda če je le ta zastonj (med tednom od 18.00-20.00).














Nadeljevali smo do Plaza de Espana in se poslikali z Don Kihotom. Seveda nismo spustili kave v Starbucksu in bili tako sposobni nadaljevati pot do Templo de debod in se z gondulo popeljali do sredine parka Casa de Campo. Nazaj smo se vrnili po Gran Vii do Plaze Mayor in tam preždeli nevihto in si privoščili kosilo. Zvečer smo si ogledali muzej Prado in spili zasluženo pivo v 100 Montditos!:)






Drugi dan sem se malo zamislila in rekla: "Dans mormo pa mal bl v izi." Sprehodili smo se čez nedeljski market El Rastro in nakupili par starin, ki so jih kasneje uspešno prepeljali čez letalsko kontrolo, si ogledali Parque del Retiro, postajo Atocha, s tropskim vrtom in Plazo de Cibeles, kateri kapetan Real Madrida obesi šal okoli vratu ob zmagi katerekoli izmed lig. Zvečer smo si ogledali še Picassovo Guernico v Reina Sofia muzeju.










Tretji dan smo si ogledali mesto, 40 minut odaljeno od Madrida- San Lorenzo de Escorial z ogromnim samostanom. Seveda nismo spustili nakupovanja, zvečer pa je bil čas za nočni razgled nad mestom.









Zadnji dan smo si vzeli za nakupovanje, ogled palače in praznovanje mojega rojstnega dne. Vse skupaj je minilo zelo hitro.  Bilo je kratko a sladko:)





BESOS

Stay tuned- naslednji blog prihaja že jutri:D!

1 komentar: