nedelja, 26. januar 2014

WEEK 2

No stvar je taka... Prvi izpit je odpisan, španska hrana je preizkušena, Kapital je bil ponovno obiskan:)

Hola! Que tal? Dva tedna sva s Tjašo obiskovale intenzivni tečaj španščine in prizant moram, da sem kar nekaj odnesla, več pa bodo pokazali rezultati izpita. Se znam že kej po domače zment, ne de prej razmišlam pol ure kaj bi rekla:)

Vsak večer pojemo tono tapasov ali podobnih reči. Madrid res nikol ne spi...Ulice so vedno polne ljudi ne glede na uro. V nedeljo zvečer ko je Ljubljana mrtva in vsi doma gledajo Mariota oz. karkoli je zdaj v modi so španci po lokalih in pijejo ter jedo vse za 1 euro. Copas and rotas= our favourite.


Bile smo na španski večerji in preizkusile nekaj tradicionalnih španskih jedi, kot je naprimer tortilla de patatas, nekej zadev k jih ne znam poimenovat... najbolj zanimiv del pa je bil open bar-sangria:D

O preizkusile smo tudi že nekaj nočnega življenja...Moj najljubši klub v Madriu-KAPITAL. Vrsta je bila noro dolga čez 500 metrov dolgo ulico. Uporabile smo nekaj ženskega šarma in se urinle pred ene fante vendar še vseeno čakale 30 minut, da smo prišle v klub. Ampak bilo je vredno, 7 nadstropji, v vsakem druga glasba.
Mislim da si španski Justin Bieber zasluž objavo na mojem blogu- popularen španski komad:D

Španci imajo čudno navado- po prepiti noči ne grejo na kebab ali burek ampak na krofe in vročo čokolado. Ni mi čist jasen ta del zato smo me zbrale kebab, ki pa niti ni bil tok slab.

V petek smo imele večerjo z našimi prijatelji s Finske. Pekli smo pice, popili nekej španskega vina, ter se učil finščine:D It was fun!




















Danes smo naredil prvi izlet izven Madrida-TOLEDO. Organizacija je bla totalno zanič. Polno čakanja- ampak v Španiji GET USED TO IT :)














Ni komentarjev:

Objavite komentar